10. Club 33, Disneyland, SHBA

Mund të mos jetë nën kontrollin qeveritar, por si ndodh me këto, mund të jetë po aq e vështirë për të hyrë përmes derës. I vendosur në pjesën e re të parkut të Neë Orleans Square, është një klub për anëtarë ekskluzivë VIP. Disa kanë pritur gjithë jetën e tyre për të hyrë … dhe nuk e kanë siguruar kurrë lejën. Nuk ka asnjë vlerë që të hysh, përveç se thjeshtë që të thuash se je anëtar. Klubi kushton 10,000 $ në vit me një tarifë fillestare për t’u bashkuar prej 25,000 dollarë, dhe ju nuk merrni asgjë në këmbim. Ku ka mbërritur kjo botë?!

9. Arkivi i fshehtë i Vatikanit, Qyteti i Vatikanit

Ata që duan të hyjnë në këtë librari për qëllime kërkimore, duhet të kalojnë në një procedurë tejet rigoroze. Por nëse shkon aty për ndonjë gjë të botuar para vitit 1939, harroje. Janë ta paartishme ato.

Shpella bohemiane, Kaliforni

Ky është vendi i fshehtë në pyjet e Kalifornisë, ku vetëm më të pasurit dhe më të pushtetshmit e botës mund të shkojnë. Politikanë të rangjeve të lartë mblidhen aty për të bërë gjëra pak a shumë të cuditshme. Xhorxh Bushi dhe të tjerë kanë folur me shaka për ato që ndodhin aty. Eshtë thënë se atje kanë ndodhur rituale të cuditshëm dhe ngjarje, por askush nuk e pranon haptaz.

RAF, Menuith Hill, Britani

Thuhet se është në gjendje të pikasë cdo lloj sulmi me raketë përreth botës. Ky është vendi më i madh monitorues elektronik ibotës.

Shpellat Lascaux, Dordogne, Francë

Një vend i ruajtur me kujdes i Trashëgimisë Botërore, vetëm pak shkencëtarë kanë të drejtë që të hyjnë, për shkak të moshës dhe natyrës së veprave të rëndësishme të lashta që ndodhen aty brenda.

Metro 2, Moskë, Rusi

Mbështjellë me mister, një teori thotë se ky sistem nëntokësor hekurudhor ruhet për agjentët e fshehtë rusë dhe zyrtar të lartë qeveritarë.

Hendeku i Pishave, Australi

Njohur si Zona 51 e Australisë, ky është i vetmi vend në Australi ku ndalohet fluturimi.

Mezhgorie, Republika e Bashkortostanit, Rusi

Një prej qyteteve më misteriozë në botë, u ndërtua fillimisht për të ruajtur nga ndonjë sulm bërthamor në kryeqytet. Pavarësisht ndryshimeve në politikë dhe garën e armatimit bërthamor, nuk ndryshim ndalim kalimi në zonë, dhe ajo është e ruajtur fort gjatë gjithë kohës.

Dhoma 39, Fenian, Korea e Veriut

Njohur gjithashtu si Zyra 39, kjo është një degë e fshehtë e qeverisë koreano veriore, që prodhon financime për udhëheqjen e partisë, përmes përdorimit të tregtisë së paligjshme të drogës, si dhe kontrabandën e mallrave të paligjshme.

Zona 51, Nevada, SHBA

Asnjë listë si kjo nuk do të ishte e plotë, pa përfshirë Zonën 51. Kjo është shtëpia e famshme e eksperimenteve të fshehta qeveritare, përplasjeve aliene, etj. As edhe Obama nuk e di se cfarë ka aty.

8 COMMENTS

Comments are closed.