11 parashikime rrënqethëse se si do të jetë bota në 10 vite: fuqia e SHBA do të bjerë

3
63

Në 2015, firma private e inteligjencës Stratfor, publikoi Parashikimin e Dekadës, në të cilën projektoi zhvillimet politike dhe ekonomike globale për 10 vitet e ardhshme.

Ndërkohë që analistët ndërkombëtare tentojnë të parashikojnë eventet e rëndësishme të vitit që vjen, Stratfor beson se ka identifikuar ndryshimet kryesore të dekadës tjetër.

Sipas firmës së inteligjencës, bota në 10 vitet e ardhshme do të jetë një vend më i rrezikshëm. Ja pse:

1-Rusia do të rrënohet

2-Shteteve të Bashkuara do i duhet të përdorin ushtrinë për të siguruar armët bërthamore

3-Gjermania do të ketë probleme

4-Polonia do të jetë një nga liderët e Europës

5-Do të ketë katër Europa

6-Turqia dhe SHBA do të jenë aleatë të ngushtë

7-Kina do të përballet me një problem të madh

8-Japonia do të jetë fuqia detare e Azisë

9-Ishujt e detit të Kinës Jugore nuk do të hyjnë në luftë, por ka një kleçkë

10-Do të ketë 16 mini Kina

11-Fuqia e SHBA do të bjerë

Google search engine

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: epavarura.com/11-parashikime-rrenqethese-se-si-te-jete-bota-ne-10-vite-fuqia-e-shba-te-bjere/ […]

Comments are closed.