Gjithë jetën tonë na kanë mësuar që disa gjëra t’i bëjmë në një mënyrë të caktuar. Ne ndjekim po ato gjëra që kanë ndjekur gjeneratat e mëparshme. Kur prindërit na mësonin diçka, ne e bënim pa bërë pyetje dhe ne i mësojmë fëmijët tanë në të njëjtën mënyrë.

Por a keni menduar ndonjëherë se i keni bërë gjithë kohës këto gjërat të thjeshta, në mënyrë të gabuar?

Më poshtë do t’ju tregojmë disa gjëra që i keni bërë gabim dhe sesi duhet t’i bëni nga sot e tutje. Hidhini një sy.

1. Priteni mangon në kubikë përpara se t’i hiqni lëkurën dhe ta hani!

1

2. Kur përgatisni kafe të ftohtë, ngrijeni kafen në kubikë përpara që të ruhet e plotë shija e kafesë!

2

3. Pjesa e harkut në një karficë duhet të qëndrojë poshtë, jo lartë!

3

4. Kur të ruani qeset e plehrave, palosini ato në formë trekëndore që mos të zënë vend!

4

5. Kur të përgatisni një sanduiç, lidhini shiritat e bacon që të mos dalin nga buka!

5

6. Që ta hani popcorn-in pa vështirësi dhe pa bërë pis gjithë dorën, hapni një sipërfaqe të qeses, sesa ta hapni në krye!

6

7. Kur doni të fusni dy tasa në mikrovalë, por hapësira është e vogël, vendosni një filxhan brenda dhe njërin tas vendoseni sipër filxhanit!

7

8. Mos e vendosni kutinë e akullores direkt në akull, pasi keni konsumuar një pjesë të saj. Futeni një herë në qese me mbyllje hermetike dhe pastaj vendoseni në frigorifer!

8

9. Priteni bostanin në shirita sesa në feta!

9

10. Mbajeni sanduiçin edhe me gishtat e vegjël, për të mos pasur vështirësi gjatë ngrënies!

10

11. Kur vendosni rrobat në valixhe, mos i palosni, por rrotullojini ato!

11

12. Vishni një palë çorape, pastaj këpucët dhe ajrin e ngrohtë të tharëses së flokëve vendoseni tek vendi ku ju shtrëngojnë këto këpucë!

12

13. Kur mbani një copë picë, mbajeni në formën U në mënyrë që mos të rrëshqasin produktet sipër saj!

13

14. Mbajeni gotën e verës me gishtin e madh dhe tregues, jo me gjithë pëllëmbën!

14

15. Kur hani mollë, niseni nga koka poshtë, jo anash!

15

8 COMMENTS

Comments are closed.