Gjatë një viti të kaluar mbi 44 mijë raste të abuzimit të fëmijëve janë regjistruar në territoret e pushtuara palestineze në vitin 1948 (Izrael).

Faqja informative izraelite “Nacional News” ka njoftuar se në bazë të hulumtimeve të bëra nga drejtoria e shërbimeve sociale e Izraelit, rreth 25% e këtyre rasteve të abuzimit me të fëmijëve, përbëhet nga abuzimi dhe keqtrajtimi fizik dhe 11% e tyre përbëhet nga abuzimi seksual. Hetimet e kryera nga ministria e mirëqenies së Izraelit gjithashtu tregojnë se një e pesta e fëmijëve të abuzuar kanë nevojë për përkujdesje të veçantë dhe tre e katërta e tyre po përballen me probleme të ndryshme psikologjike si pasojë e abuzimit. Sipas këtij hulumtimi, gjithashtu është bëhet e ditur se shumica e këtyre fëmijëve janë abuzuar dhe keqtrajtuar nga anëtarët e familjeve të tyre.

14 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: epavarura.com/44-mije-raste-te-abuzimit-te-femijeve-shenohen-ne-izrael-gjate-vitit-te-kaluar/ […]

 2. … [Trackback]

  […] There you will find 38969 additional Information on that Topic: epavarura.com/44-mije-raste-te-abuzimit-te-femijeve-shenohen-ne-izrael-gjate-vitit-te-kaluar/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: epavarura.com/44-mije-raste-te-abuzimit-te-femijeve-shenohen-ne-izrael-gjate-vitit-te-kaluar/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: epavarura.com/44-mije-raste-te-abuzimit-te-femijeve-shenohen-ne-izrael-gjate-vitit-te-kaluar/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: epavarura.com/44-mije-raste-te-abuzimit-te-femijeve-shenohen-ne-izrael-gjate-vitit-te-kaluar/ […]

Comments are closed.