Dhjetëra helikopterë amerikanë si Chinook, Apache dhe Black Hawk janë nisur për në qytetin gjerman port të Bremerhaven, në kuadër të rritjes së pranisë ushtarakë të NATO-s në Evropën Lindore për t’ju kundërvën “kërcënimit rus”.

Anija e pajisjeve ushtarake amerikan përfshinë 49 helikopterë si dhe disa kamionë të brigadës së aviacionit. Shumica e pajisjeve do të transportohen në bazën e NATO-s në qytetin gjerman të Illesheim, ndërsa pjesë të tjera të pajisjeve ushtarake do të dërgohen në vende të tjera si Lituania dhe Rumania.

3 COMMENTS

Comments are closed.