Sipas një njoftimi të agjencisë Reuters, 59 kompani të naftës dhe të gazit në Amerikë javën e kaluar kanë përpiluar dokumentet e tyre për shpalljen e falimentimit dhe ato ua kanë dorëzuar zyrtarëve përkatës. Vala më e madhe e falimentimit të kompanive amerikane është regjistruar në periudhën nga viti 2002 deri në vitin 2003 dhe gjatë kësaj kohe falimentuan 68 kompani. Charls Geis një prej ekspertëve të kompanisë Akinagamp Teksas, ka parashikuar se në tre muajt e dytë të këtij viti, Amerika do të përballet me një valë të madhe falimentimi të kompanive. Vetëm në tre muajt e parë të këtij viti në Amerikë kanë falimentuar 15 kompani të naftës dhe të gazit. Më herët bankat amerikane jepnin kredi për tu ardhur në ndihmë kompanive, por tani masat për dhënien e kredive janë ashpërsuar shumë dhe kjo i ka detyruar shumë kompani të shpallin falimentimin.

11 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 36832 more Info on that Topic: epavarura.com/59-kompani-amerikane-te-naftes-shpallin-falimentimin/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 16070 more Info on that Topic: epavarura.com/59-kompani-amerikane-te-naftes-shpallin-falimentimin/ […]

Comments are closed.