Ka dallim të madh mes 7 Mrekullive të Botës së Lashtë dhe 7 Mrekullive të Botës moderne. Arsyeja përse ka Shtatë Mrekulli të reja të Botës, është kryesisht sepse të lashtat nuk ekzistojnë më. Shumica e tyre ose u shkatërruan, ose koha i rrënoi.

Kështu që në vitin 2007 u bë një votim për mrekullitë e reja. Piramida e Gizës, një prej mrekullive të lashtësisë përmendet në listë vetëm në shenjë nderimi, pasi është e vetmja e lashtë që ka mbijetuar.

  1. Muri i Madh Kinez

1 muri

2. Petra

2 petra

3. Koloseu

Was it worth it getting up, on my vacation, at 4 in the morning in order to have the sites of Rome, some one the most famous in world to myself?  Absolutly!  The Colosseum (Flavian Amphitheatre) is one of those sites that no matter how much you have heard about it absolutly astounds you the first time you see it.  It is even more magical with the lighting at night.   Three shot HDR (-2/0/+2) on a tripod.  Processed in Photomatix 4.0 and finished in Photoshop CS5.  I hope you enjoy it.  Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum

4. Chitchen Itza

4 chitchen itza

5. Machu Pichu

5 machu pichu

6. Taj Mahal

  6 taj mahal

7. Statuja e Krishtit, Brazil

7 krishti

8. Piramida e Gizes

8 giza

4 COMMENTS

Comments are closed.