Pranë kufirit me Rusinë, trupat e NATO-s kanë filluar ushtrimin më të madh ushtarak të kryer ndonjë herë në Lituani, ku po marrin pjesë 4.000 trupa nga 11 vende.

Manovrat janë të destinuara për të testuar aftësinë e vendeve baltike për të vendosur me shpejtësi numër të madh të trupave ushtarake në gjendje gatishmërie. Ushtrimi i quajtur “Shpata e hekurt” do të vazhdojë deri më 2 dhjetor dhe do të mbahet në dy lokacione në Lituani. Në ushtrim po marrin pjesë Ushtria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Mbretërisë së Bashkuar, Gjermanisë, Kanadasë, Polonisë, Rumanisë, Sllovenisë, Luksemburgut, Lituanisë, Estonisë dhe Letonisë.

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/afer-luftes-se-trete-boterore-nato-fillon-manovrat-ne-lituani/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 94975 additional Information on that Topic: epavarura.com/afer-luftes-se-trete-boterore-nato-fillon-manovrat-ne-lituani/ […]

Comments are closed.