Drejtori i Qendrës për studime gjeopolitike të Rusisë, ka thënë se Amerika me vrasjen e ushtarëve sirianë, po ndihmon terroristët e ISIS.

Leonid Ivashev, drejtori i Qendrës për studime gjeopolitike të Rusisë, sot në një intervistë me agjencinë e lajmeve IRNA, duke folur në lidhje me krizën në Siri, ka thënë se Amerika njëkohësisht me bombardimin e ushtarëve sirianë në bazat ushtarake në Dejrulzur, po ndihmon grupin terrorist ISIS, në mënyrë që ky grup terrorist të ketë më të lehtë të kryejë sulme kundër ushtrisë dhe forcave popullore të Sirisë. Ivashev ka theksuar se Amerika dhe disa vende perëndimore dhe arabe përmes ndihmës që po ju ofrojnë grupeve terroriste, synojnë shkatërrimin e plotë të Sirisë dhe strategjia e tyre më e re është akuzat ndaj Moskës dhe Damaskut për kryerjen e sulmeve kundër civilëve në Siri. Drejtori i Qendrës për studime gjeopolitike të Rusisë duke thënë se strategjia e Amerikës nuk është lufta kundër grupeve terroriste, ka shtuar se Uashingtoni dhe shërbimet sekrete amerikane po trajnojnë terroristët në Siri për të kryer sulme kundër ushtarëve sirianë.

14 COMMENTS

Comments are closed.