Home / OPINION/ANALIZË

OPINION/ANALIZË

Et ullamcorper sollicitudin elit odio consequat mauris, wisi velit tortor semper vel feugiat dui, ultricies lacus. Congue mattis luctus, quam orci mi semper

“Monarkët e rinj të Shqipërisë ” Nga Valbona NATHANAILI

Dhe domosdoshmëria për kryeministër me vetëm një mandat Neni 2 i Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë pohon se “Sovraniteti në Republikën e Shqipërisë i përket popullit” (pika 1). Por me dashje, falë deformimit të sistemit zgjedhor, kryetarët e partive kanë rrëmbyer të gjithë autoritetin e duhur për të qenë të …

Read More »

Nuk është vetëm Asadi “përgjegjës” për ISIS-in

Bisedoni me armiqtë e Bashar al-Asadit, dhe ata do t’ju thonë se ai duhet të fajësohet për çdo njeri, grua dhe fëmijë që është vrarë në Siri. Janë 400,000. Apo 450,000. Apo 500,000. Shifrat e mbledhura në mënyrë të shkujdesur nga mediat, OKB-ja dhe grupet e ndryshme të opozitës, të …

Read More »

Pse më sulmojnë lakejtë e Ramës?

FATOS LUBONJA Fill pas botimit të shkrimit tim “Edi Rama narçizizmi malinj dhe shoqëria shqiptare”, si për ta ilustruar çka shkruaja, filluan sulmet denigruese kundër meje në stilin e manipulatorit pervers. Titujt bombastikë qenë se Lubonja paska “shitur”, “denoncuar”, “spiunuar” të atin dhe se duhen hapur dosjet e këtyre lubonjëve …

Read More »

PLAN I HARTUAR NGA ISRAELI, SHBA DHE BE-ja PER ZHBERJEN E TURQISE DERI ME VITIN 2025!

​Savash VELIU Evropa, Israeli dhe SHBA në masë të madhe kanë frikë nga Turqia e cila po përparon rrugës për t’u bërë një superfuqi rajonale e më gjërë.  Sepse në një kohë të shkurtër janë hedhur hapa seriozë. U zhvillua industria, u rrit punësimi u shtua stabiliteti etj. Kundërshtitë e …

Read More »

Nga Redi SHEHU: Epoka e informacionit të informacionit mes TV-ve dhe mediave online

Përditë e më tepër po ndërgjegjësohemi se mënyra jonë e marrjes së informacionit po ndryshon me një shpejtësi të habitshme. Jetojmë në epokën e informacionit të informacionit, ku cunami informativ përplaset përherë e më shumë me vetvetet tona, duke na dërrmuar rëndshëm. Pastaj vjen koha e pushimit, e cila për …

Read More »

Mu zvogëlua hapësira, megjithatë do ta vazhdojë lojën time!

Fehim Taştekin Thuhet se në situatat normale, 51 përqindshi duhet të hyjë në dialog me pjesën e mbetur të shoqërisë brenda vendit dhe dërgon mesazhin se duhen rregulluar marrëdhëniet me jashtë. Ka kaluar shumë kohë që kur vend e ka humbur sensin e normales. Për sa kohë Erdogani vazhdon që …

Read More »

Jezusi nga një perspektive hebraike

Sybil Sheridan Fragment i shkëputur nga “Abraham’s Children: Jews, Christians And Muslims in Conversation” (Publisher: T. & T. Clark Publishers 2006), p. 87-99 Më tepër se gjithçka tjetër, problemi që ndan çifutin nga i krishteri dhe muslimani është personi i Jezuit. Një pjesë e madhe e dialogut trajton idealet dhe …

Read More »

Edukimi estetik i koncepteve & zbritje nga e përtejmja

Konceptet estetike të edukuara me burim në të përtejmen nuk ngërthejnë ndonjë transpozicion artistik të së vërtetës, por paraqesin informim esencial dhe autentik të saj. Pikërisht për këtë edhe nuk është e mundur që e vërteta të zbulohet gjithnjë me përmbajtjen dhe pasqyrën e njëjtë. Kontekstualiteti i së përtejmes e …

Read More »

Nga David BROOKS*: Kriza e civilizimit perëndimor

Midis viteve 1935 dhe 1975, Will dhe Ariel Durant publikuan një seri volumesh që së bashku u njohën si “Historia e Civilizimit”. Në thelb, ata treguan historinë njerëzore (në pjesën më të madhe historinë e Perëndimit) si një grumbullim idesh dhe inovacionesh të mëdha, nga egjiptianët, përmes Athinës, Manja Karta, …

Read More »

Kadare – ky racist etnocentrik!

Halil Matoshi Miti (komunist) i Ismail Kadaresë nuk i vyen gjë askujt dhe më së paku kosovarëve, të cilët duke ikur nga liria që nuk ia zbërthejnë dot dimensionet dhe realitetin konfuz, kapen për mitesh, si një i mbytur për fije kashte, duke u dhënë miteve dimensione të përmasave fetare. …

Read More »
error: Mos kopjo, por shperndaje ;)