Banka Qendrore e Anglisë ka bërë të ditur se janë futur në qarkullim Kartëmonedhat e Para Plastike për herë të parë në historinë e saj.

Sipas lajmeve në Euronews, në pjesën e parme të kartëmonedhës me vlerë prej 5 Sterlinë, gjendet portreti i ish-kryeministrit britanik Winston Churchill. Në të njëjtën kohë, në këtë kartëmonedhë merr pjesë edhe fjala e tij: Nuk mund të ju premtoj asgjë përveç gjak, mundime, djersë dhe lot. Të cilën e kishte thënë në një fjalim të parlamentit britanik në vitin 1940.

KARTËMONEDHA E RE ËSHTË MË E VOGËL SE KARTËMONEDHAT NË DISPOZICION

Kartëmonedha e re me vlerë prej 5 Sterlinë, është për 15 për qind më e vogël se 5 Sterlinë që janë në dispozicion.

5 STERLINËT E VJETËR DO MUND TË PËRDOREN DERI NË MAJ TË VITIT 2017

Banka qendrore ka bërë të ditur se, falsifikimi i kartëmonedhave që janë më higjienike dhe më të qëndrueshme, është më i vështirë. 5 Sterlinë nga plastika për herë të parë do të përdoren në këto qytete: Londër , Mançester , Leeds , Hull dhe Cardiff.

2 COMMENTS

Comments are closed.