Arabia Saudite thuhet se ka rënë dakord për të lejuar Izraelin që të përdorë hapësirën ajrore të saj për të sulmuar Iranin, nëse është e nevojshme, sipas stacionit televiziv Channel 2 Izraelit që është cituar një zyrtar anonim evropian.

Zyrtari pohoi se kjo është një shkëmbim për “një lloj progresi” në çështjen e Palestinës.

“Sauditët kanë deklaruar gatishmërinë e tyre për Forcën Ajrore Izraelite të fluturoi nëpër hapësirën ajrore të Arabisë Saudite gjatë rrugës për të sulmuar Iranin, nëse një sulm është i nevojshëm, ” thuhet në raport.

“Autoritetet saudite koordininojnë plotësisht me Izraelin për të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me Iranin”, zyrtari evropian nga Brukseli citohet të ketë thënë.

“Kjo nuk është hera e parë që kjo çështje është ngritur, për të krijuar një korridor ajror nga ana e Arabisë Saudite për Izraelin për të arritur direkt në Iran, ”, tha Tal Pavel nga Instituti Ndërkombëtar Kundër Terrorizmit për RT.

Ai vuri në dukje, megjithatë, se “mundësia e një ngjarje si kjo të ndodh është shumë e ulët.”

Nëse Izraeli pranon kërkesën e “rifillimi të bisedimeve për paqe ndërmjet izraelitëve dhe palestinezëve,” kjo do të “bëjë shumë për të lehtësuar tensionet në Lindjen e Mesme”, shtoi Tal Pavel, raportoi AMN.