Sipas versionit zyrtar, Adolf Hitleri qëlloi veten me pistoletë, ndërsa Eva Braun zgjodhi një dozë vdekjeprurëse cianidi dhe në përputhje me urdhërat e dhëna nga vetë Fyhreri, trupat e tyre u dogjën.

Por shkrimtari Adel Basti thotë se Hitleri ka vdekur më 3 Shkurt të vitin 1971 në Paraguai. Basti pretendon se një tjetër njeri është lënë në bunkerin e Berlinit, ku u gjet kufoma e pretenduar e Hitlerit.

Hitleri u arratis dhe iku në Amerikën e Jugut, ku ai jetoi 26 vite bashkë me shokët e tij nazistë, ka pohuar një autor në librin e tij më të ri. Personi që u mendua të ishte Hitleri, thuhet se ishte si një njeri i moshuar nga Paraguaj, i cili kaloi disa vite në mërgim dhe më pas u përdor si karrem për vdekjen e Adolf Hitlerit, është shprehur historiani Abel Basti.

Ai tha se: “Nuk ishte një marrëveshje me Shtetet e Bashkuara që Hitleri të shkonte larg dhe që të mos binte në duart e Bashkimit Sovjetik. Kjo vlen edhe për shumë shkencëtarë, ushtarë dhe spiunë të cilët më vonë morën pjesë në luftën kundër regjimit sovjetik. Familjet e pasur të cilat kishin ardhur në ndihmë gjatë viteve kanë qenë përgjegjës për organizimin e funeralit të tij. Hitleri ishte varrosur në një bunker nëntokësor, e cila tani është një hotel elegant në qytetin e Asuncion”, u shpreh ai.

Duke përdorur dokumente të deklasifikuara të FBI-së, historiani gjeti një raport të datës 4 shtator 1944 në të cilin thuhet se: “Argjentina heshti pavarësisht nga të gjitha akuzat se u bë një destinacion për Hitlerin, të cilën ai arriti të fluturonte 7,375 milje nga Berlini në aeroplan, e ndërtuar posaçërisht për këtë qëllim, ose si një pasagjer në një nëndetëse”.

Ai gjithashtu pohon se Eva Braun, gruaja e Hitlerit që për të cilën u tha se kryeu vetëvrasje duke helmuar veten, ajo iku bashkë me të në Amerikën e Jugut. Basti tha se ajo jetoi në qytetin e Bariloche para se të vendosej në Buenos Aires. Teoricienët e konspiracionit kanë argumentuar prej kohësh që Hitleri u arratis nga Gjermania dhe u strehua në Amerikën e Jugut. Dokumentet e FBI-së janë përdorur edhe nga ekipi i ish-hetuesve të CIA-s, në një dokumentar i cili pretendonte të kishte prova se Hitleri nuk u var në bunkerin e tij nëntokësor.

Sipas Bastit, pakti përfshinte që veç Hitlerit luftës dhe ndëshkimeve t’u shpëtonin paq edhe shumë shkencëtarë dhe inxhinierë gjermanë që kishin kontribuar në realizimin e luftës më të përgjakshme të historisë së njerëzimit.

“Hitleri u largua nga bunkeri i tij në Berlin drejt aeroportit Tempelhof përmes një tuneli. Në aeroport mori një avion që e çoi drejt Spanjës, nga ku me një nëndetëse u nis drejt Argjentinës”, thotë Basti. Historiani pretendon se Hitleri jetoi në Argjentinë për një dekadë dhe më pas u zhvendos në Paraguaji. Këtu, sipas tij, ai ndërroi jetë më 3 shkurt të 1971.

Foto të shkrepura në hotelin Eden në Argjentinë e që pretendohet se është vetë Hitleri së bashku me pronarët e objektit. Ende nuk është verifikuar nëse në foto është vetë ish-diktatori nazist apo një person tjetër që çuditërisht ka një ngjashmëri të madhe me të. Të shumtë janë ata që dyshojnë për këtë, ndërsa një person shprehet i sigurtë se bëhet fjalë për Fyhrerin.

Përshtati: Redjon Shtylla

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: epavarura.com/arratisja-dhe-tallja-e-hitlerit-nuk-u-vetevra-por-jetoi-26-vite-ne-paraguaifoto/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 23329 additional Info on that Topic: epavarura.com/arratisja-dhe-tallja-e-hitlerit-nuk-u-vetevra-por-jetoi-26-vite-ne-paraguaifoto/ […]

Comments are closed.