Arsyeja absurde, pse Genghis Khani u priste kokat njerëzve

3
82

Kur Genghis Khani ishte 20 vjeç, ai udhëhoqi një ushtri kundër fisit që i vrau babanë e tij dhe mori hak. Ushtria e Tatarëve u mund, dhe Genghis Khani vendosi të shfarosë ktë popull, në një mënyrë krejt të pazakontë. Çdo tatar rreshtohej dhe matej përkundër “pikës kyçe të një karroce të lartë”, domethënë boshtit në mes të rrotës. Kushdo që e kalonte këtë prag – i cili ishte 90 centimetra i lartë, i duhej prerë koka. Në fakt, në këtë mënyrë Genghis Khani theri çdo mashkull Tatar, përvec foshnjave.

Google search engine

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you can find 73421 additional Information on that Topic: epavarura.com/arsyeja-absurde-pse-genghis-khani-u-priste-kokat-njerezve/ […]

Comments are closed.