Janë të shumta studimet dhe shkrimet mbi gjumin. Mjekët dhe specialistët ofrojnë këshilla nga më të ndryshmet, ndër to janë edhe pozicionet që duhet të flemë dhe si nuk duhet të flemë.

Dr.Jan Lefkowitz, në një intervistë për Business Insider, ka thënë se njerëzit nuk duhet të flenë asnjëherë përmbys. Sipas tij janë dy arsye të rëndësishme, përse ky pozicion është i dëmshëm për ju.

Është pozicioni më i keq për shpinën. Duke fjetur përmbys ju krijoni një hark në shpinë, e cila më vonë i’u bë të keni dhimbje. Gjithashtu, mund të çojë edhe në probleme me qafën.

Krijon rrudha në fytyrë. Ky pozicion gjumi grumbullon të gjitha lëngjet nën sy (falë gravitetit). Kjo është edhe arsyeja pse kur zgjohesh i ke sytë me rrathë apo të fryrë. Për më tepër, duke fjetur me fytyrë në jastëk, e deformon atë dhe krijon kështu rrudhat e parakohshme.

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you can find 79125 additional Information on that Topic: epavarura.com/asnjehere-mos-flini-ne-kete-pozicion-ja-cila-eshte-arsyeja/ […]

Comments are closed.