Sekretarja e atëhershme e Shtetit Hilari Klinton e dinte se SHBA ishte duke dërguar armë nga Libia në Siri në vitin 2011, një vit para sulmeve Bengazi.

Skandali Iran-Contra solli pothuajse mandatin e dytë Regan. Në thelb Oliver North dhe zyrtarë të tjerë të administratës së lartë fshehurazi lehtësuan shitjen e armëve në Iran, e cila ishte objekt i një embargoje armësh.

Zyrtarët e administratës Reagan shpresuan për të siguruar lirimin e disa pengjeve të SHBA, dhe pastaj të marrin të ardhurat nga shitja e armëve në Iran, për të financuar Contras në Nikaragua.

Ju tingëllon e njohur?

Në mandatin e dytë të Obamës, Sekretarja e Shtetit Hilari Klinton autorizoi dërgimin e armëve amerikane në Katar, një vend mirënjohës për Vëllazërinë Myslimane, dhe miqësore ndaj rebelëve libianë, në një përpjekje për të rrëzuar qeverinë libiane / Gadafin, dhe pastaj transportuar ato armë në Siri, në mënyrë për të financuar Al Kaedën, dhe rrëzuar Asadin në Siri.

Klinton mori rolin udhëheqës në organizimin e të ashtuquajturit Miqtë e Sirisë (gjithatu të njohur si Al Kaeda / ISIS), për të mbështetur kryengritjen e udhëhequr nga CIA për ndryshimin e regjimit në Siri.

Nën betim Hilari Klinton ka mohuar se e dinte në lidhje me dërgesat e armëve gjatë dëshmisë publike në fillim të vitit 2013, pas sulmit terrorist në Bengazi.

Në një intervistë për Demokracy Now, Julian Assange i Wikileaks  tani ka deklaruar se 1,700 email të përfshira në arkivin e Klinton direkt e lidhin Hilarin me Libinë me Sirinë, dhe direkt me Al Kaedën dhe ISIS.

Këtu është transkripti dhe deklarata nga Assange …

HUAN GONZÁLEZ: Julian, dua të të përmend diçka tjetër. Në mars, ju nisët një arkiv të kërkueshëm për më shumë se 30,000 email dërguar për në dhe nga serveri privat i emailit, i Hilari Klinton, ndërsa ajo ishte sekretare e shtetit. Këto 50,547 faqet e dokumenteve përfshijnë kohën nga qershori 2010 deri në gusht 2014; 7,500 të dokumenteve janë dërguar nga vetë Hilari Klinton. Emailet janë bërë në dispozicion në formën e mijëra PDF nga Departamenti i Shtetit i SH.B.A. si rezultat i kërkesës së Aktit të Lirisë së Informacionit.

 

Pse e keni bërë këtë, dhe çfarë është rëndësia, nga këndvështrimi juaj, për të qenë në gjendje për të krijuar një bazë të kërkueshme?

 

Julian Assange: WikiLeaks është bërë biblioteka rebele e Aleksandrisë. Kjo është mbledhja e vetme më e rëndësishme e informacionit që nuk ekziston në vende të tjera, në një formë të arritshme të kërkueshme, të citueshme, për mënyrën se si në fakt sillen institucionet moderne.

Dhe është e vendosur të vazhdojë të lirojë njerëzit nga burgu, ku dokumentet janë përdorur në rastet e tyre gjyqësore; të mbajë të përgjegjshme CIA për programet e saj; të ushqyera në cikle zgjedhore, të cilat kanë rezultuar me përfundimin, në disa raste apo ka kontribuar në përfundimin e qeverive, duke marrë drejtuesit e agjencive të inteligjencës, ministrat e mbrojtjes dhe kështu me radhë. Pra, ju e dini, civilizimet tona mund të jenë aq të mira sa njohuria jonë është mbi civilizimin tonë. Ne nuk mund të shpresojnë për të reformuar atë që ne nuk e kuptojmë.

Pra, këto emaile të Hilari Klinton, ato lidhen së bashku me kabllot që kemi botuar të Hilari Klinton, duke krijuar një tablo të pasur se si Hilari Klinton sillet në zyrë, por, më gjerësisht, se si funksionon Departamenti Amerikan i Shtetit. Kështu, për shembull, ndërhyrja katastrofike, absolutisht shkatërruese në Libi, shkatërrimi i qeverisë së Gadafit, që çoi në pushtimin e ISIS për segmente të mëdha të këtij vendi, flukset e armëve që shkonin mbi Siri, duke u shtyrë nga Hilari Klinton, për xhihadistët në Siri, duke përfshirë ISIS, kjo është ajo që tregohet në ato emaile.Ka vetëm 1700 emaile në arkivin e Hilari Klinton, të cilat ne i kemi publikuar vetëm në lidhje me Libinë.///Gazeta Impakt

Burimi: The Duran

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 25106 more Information to that Topic: epavarura.com/assange-emailet-ne-arkivin-e-hilari-klinton-deshmojne-se-ajo-ka-shitur-arme-isis/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 2384 additional Info to that Topic: epavarura.com/assange-emailet-ne-arkivin-e-hilari-klinton-deshmojne-se-ajo-ka-shitur-arme-isis/ […]

Comments are closed.