Egjiptianët në vitin 3500 para Krishtit linin gjurmën e këmbës në tokë të lagur dhe më pas prodhonin me papirus një shollë me dimensionet ekzakte të gjurmës. Për ta mbajtur të lidhur pas këmbës, përdornin lidhëse lëkure të fortë dhe kështu lindën sandalet e para të historisë, edhe pse të gjithë qytetërimet e lashta kanë zhvilluar modelin e vet personal.

Atletet në fotografi janë gjetur në një varr të lashtë në Palmira, qytet që ngrihet në zemër të shkretëtirës siriane, 250 km larg nga kryeqyteti Damask. I përkisnin një fëmije që ka jetuar 2000 vjet më parë dhe sot ruhen në muzeun e qytetit.

10 COMMENTS

Comments are closed.