Qeveria austriake vendosi të konfiskojë shtëpinë ku lindi diktatori nazist, Adolf Hitler, në një përpjekje për të frenuar qenien e saj si objekt mjaft tërheqës dhe me interes për neonazistët.

Nuk është ende e qartë se çfarë do të bëhet më pas me këtë shtëpi në Braunau am Inn, ku Hitleri u lind më 20 prill 1889.

E ardhmja e shtëpisë po diskutohet nga një komision historianësh me 12 ekspertë.

Ministri i Brendshëm austriak, Wolfgang Sobotka, kërkon shkatërrimin e saj.

Sidoqoftë, kancelari Christian Kern thotë se shkatërrimi i saj mund të sjellë probleme praktike, siç është trashëgimia historike.

13 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: epavarura.com/austria-konfiskon-shtepine-ku-lindi-diktatori-nazist-adolf-hitler/ […]

Comments are closed.