Këto foto të rralla janë publikuar nga faqja “War History”. Ato paraqesin disa pamje nga beteja më e egër e Luftës së Dytë Botërore, atë të Stalingradit.

Ajo nisi në 23 gushtin e 1942 dhe përfundoi në 2 shkurtin e 1943. Gjermania naziste luftoi egërsisht kundër Rusisë. Stalingradi shihej si kështjella e fundit, dhe pas saj gjithë Europa do të shtrihej në këmbët e nazistëve. Ajo ishte një ndër betejat më frontale që janë bërë.

Rreth 2,2 milionë njerëz u përfshinë në këtë betejë. Diku te 1,7 deri në 2 milionë u vranë, plagosën ose u zunë rob. Fitorja e rusëve në Stalingrad ishte pika e kthesës për gjithë Europën.

d1-376

d3-362

d4-334

d6-269

d8-213

d9-186

d10-163

d12-100

d13-77

d14-61

d15-54

d16-36

d17-29

d19-20

d20-18

d21-8

d22-8

d2-366