Në një bisedë të regjistruar me 4 qershor të vitit të 1942 mes Adolf Hitlerit dhe Presidentit të Finladës, Mannerheim, në një siguri tërësisht private, lideri nazist ka folur për dështimin e planit ‘Babarossa’ dhe dështimet e pushtimeve italiane në Afrikë, duke mos lënë pa përmendur edhe rastin e Shqipërisë.

Ai i thotë Mannerheim se, do të futej në Ballkan drejt Greqisë dhe Shqipërisë, pikërisht aty ku Italia i kishte pushtuar.

Në fakt Hitleri vetë nuk e ka konsideruar më parë Shqipërinë si një vend për t’u pushtuar, por ai ishte krejtësisht kundër pushtimit të Shqipërisë nga italianët, prandaj së shpejti duhej të dërgonte forcat e tij në këtë vend.

11 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/biseda-sekrete-ja-cfare-tha-hitleri-per-shqiperine-74-vite-pare/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: epavarura.com/biseda-sekrete-ja-cfare-tha-hitleri-per-shqiperine-74-vite-pare/ […]

Comments are closed.