Parashikimet e një konflikti në vitin 2017 janë “shumë ekstreme”, shprehet Fallon. Sugjerimet se Britania mund të shkojnë në luftë me Rusinë vitin e ardhshëm janë “shumë ekstreme”, ka thënë Sekretari i Mbrojtjes.

Referuar tabloitit britanik, “The independent”, deklarata e z.Fallon, është thënë gjatë një seance të Komitetit tëMbrojtjes. Michael Fallon tha se ndërsa ka patur “agresion shumë të madh rus” në 2015, një luftë në vitin e ardhshëm nuk është e mundur.

Kur një anëtar i komisionit i sugjeroi ministrit që një libër i ri nga General Richard Shirreff ka parashikuar një luftë me Rusinë në vitin 2017, Z. Fallon tha:

“E pra, ka shumë njerëz që shkruajnë libra dhe duke u përpjekur për ti shitur ato me frikën e një lufte. Megjithatë, unë nuk pajtohem se lufta me Rusinë pritet vitin e ardhshëm. Unë mendoj se është shumë ekstreme. Ne kemi parë një agresion shumë të madh ruse këtë vit dhe në vitet e mëparshme, sa i përket edhe aktivitetit të nëndetëses. Por unë nuk mendoj se paralajmërohet një konflikt i hapur vitin e ardhshëm”.

Ai nuk përjashtoi konflikt në të ardhmen. Paralajmërimi i z.Fallon vjen ditë pasi NATO paralajmëroi se vendet e aleancës kanë objektivat e tyre në fushën e mbrojtjes. Rusia dhe NATO po mbajnë debate paralele në dy vendet e Ballkanit, Serbisë dhe Malit të Zi.

Një sondazh i kohëve të fundit nga qendra e pavarur zbuloi se gati gjysma e rusëve, kanë frikë se ndërhyrja e vendit mund të ndezë Luftën e Tretë Botërore.

Burimi: The Indepedent/Përshtati: Redjon Shtylla

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: epavarura.com/britania-lufte-rusine-ne-2017-eksperti-shume-ekstreme-ndezin-luften-e-3-te-boterore/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: epavarura.com/britania-lufte-rusine-ne-2017-eksperti-shume-ekstreme-ndezin-luften-e-3-te-boterore/ […]

Comments are closed.