Një prej të burgosurve në burgun e Guantanamos thotë se një prej anëtarëve të familjes mbretërore të Arabisë Saudite para sulmeve të 11 shtatorit në Amerikë ka bërë përpjekje të inkuadrojë atë si mercenar për kryerjen e veprimeve terroriste dhe destruktive.

Kanali televiziv Press Tv njoftoi se dokumenti në lidhje me pohimet e një shtetasi saudit me qëndrim në Arizona të Amerikës, ndodhet në burgun Guantanamo. Kasan Abdullah El-Shorbi 13 vjet më par me akuzë të bashkëpunimit me Al Kaidan, u arrestua dhe u dërgua në Guantanamo dhe gjatë pohimeve thotë: “Disa muaj para sulmeve të 11 shtatorit gjatë një bisede telefonike me një prej anëtarëve të familjes mbretërore të regjimit Al Saud, më është kërkuar mua që të inkuadrohem si mercenar për kryerjen e sulmeve terroriste në Amerikë. Trajnimi i fluturimit me avion, gjithashtu ishte pjesë e trajnimeve për kryerjen e sulmeve terroriste”.

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/burgosuri-guantanamos-ne-sulmet-e-11-shtatorit-perfshire-nje-prej-anetareve-te-familjes-mbreterore-te-arabise-saudite/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you will find 19841 additional Information on that Topic: epavarura.com/burgosuri-guantanamos-ne-sulmet-e-11-shtatorit-perfshire-nje-prej-anetareve-te-familjes-mbreterore-te-arabise-saudite/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: epavarura.com/burgosuri-guantanamos-ne-sulmet-e-11-shtatorit-perfshire-nje-prej-anetareve-te-familjes-mbreterore-te-arabise-saudite/ […]

Comments are closed.