Çfarë përjetoi Napoleon Bonaparti, brenda Piramidës së madhe të Gizës? A e dinit se Napoleon Bonaparti pati një përjetim mistik brenda Piramidës së madhe në Giza? Kur disa nga njerëzit më të besuar të tij e kishin pyetur Napoleonin, se çfarë i kishte ndodhur brenda piramidës, ai ishte përgjigjur: “Edhe po t’ju tregoja, nuk do të më besonit”, shkruan “Kosova sot”.

Thuhet se një natë e gushtit të vitit 1799 e kishte ndryshuar rrjedhën e historisë botërore, teksa Napoleon Bonaparti gjendej brenda Piramidës së madhe të Gizës, duke përjetuar një sekret, i cili do ta ndryshonte përjetë fatin e tij.

Atë verë të vitit 1798, më shumë se 30000 ushtarë francezë kishin shkuar në Egjipt, me qëllim “çlirimin” e tij nga 300 vite të sundimit osman. Në atë rast Napoleoni kishte marrë me vete shumë shkencëtarë dhe kërkues.

2 COMMENTS

Comments are closed.