Duke krahasuar gishtin tregues dhe atë të unazës, neuro-shkencëtarët thonë nëse jeni të prirur të jeni në ankth ose nëse keni prirje për të qenë atlet i mirë.

Një studim i ri thotë se nëse gishti juaj tregues është më i gjatë se gishti juaj i unazës, ka gjasa të jeni të këqij në aktivitetet sportive por më të mirë në detyrat verbale.

Por burrat dhe gratë me gishtat tregues më të shkurtër, krahasuar me gishtin e tyre të unazës ka gjasa të jenë më pak në ankth, më të mirë në detyrat mendore dhe më të mirë në aktivitetet sportive.

Shkencëtarët e kanë bërë të ditur kohë më parë se personat e rritur me gishtin tregues më të shkurtër se gishti i unazës, janë më të ekspozuar ndaj sasive të mëdha të testosteronit kur kanë qenë në barkun e nënës së tyre.

“Marrëdhënia midis gishtit tregues dhe gishtit të unazës, në teknologjinë 2D dhe 4D, mund të zbulojë nivelin e testosteronit kur dikush ka qenë në barkun e nënës së tyre”, tha Carl Pintzka, një mjek dhe shkencëtar në MRI në Trondheim, Norvegji.

14 COMMENTS

Comments are closed.