Megjithëse kukuvajkat dallohen për këmbë të fuqishme dhe kthetra të forta, vështirë se dikush mund të hamendësojë gjatësinë reale të gjymtyrëve të tyre të poshtme, e cila është tepër impresionuese, dhe kjo për shkak të palosjes së trupit që ato bëjnë.

Nëse gjatësia e këmbëve të kukuvajkave ju duket e pazakontë, në raport me pjesën tjetër të trupit të tyre, atëherë çfarë do të thonit për rrotullimin 270 gradësh të kryeve të tyre? A e dini, që sytë e zogjve në fjalë, në të vërtetë, nuk janë gjë tjetër veçse organe të palëvizshme në formë tubi që ofrojnë vizion binokular, në mënyrë që të fokusohen plotësisht te gjahu i mundshëm.

Së fundi, diçka tjetër që shumë njerëz, ndoshta nuk dinë në lidhje me kukuvajkat është natyra “kanibale” që i karakterizon. U pëlqen të ushqehen me zogj të vegjël dhe minj.

5 COMMENTS

Comments are closed.