Methamphetamina ishte droga e preferuar e elitës nazist.

Një dozë e lartë, që tani njihet si Crystal Meth. Furnizuesi i tyre mes viteve 1939 dhe 1945 ka shitur më shumë se 200 milionë pilula.

Fiziologu, Prof. Otto Ranke shkruante: “Me këtë drogë mund të arrish suksese shumë lehtë pa ndjerë lodhje të dukshme 36 deri në 40 orë”.

Edhe vetë Hitleri ishte i varur nga droga si opiata dhe metamfetamina. Metamfetamina vepron si adrenalina e trupit. Nga ana tjetër kjo drogë shkakton mpirjen e trurit dhe shmang ndjenjat zhgënjyese, si reflektimi ose ngacmimin e ndërgjegjies për reflektim.

7 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 45863 additional Info on that Topic: epavarura.com/droga-e-hitlerit-ja-pse-ishte-aq-e-famshme-ne-eliten-naziste/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 2363 more Info to that Topic: epavarura.com/droga-e-hitlerit-ja-pse-ishte-aq-e-famshme-ne-eliten-naziste/ […]

Comments are closed.