Prindërit janë në dilemë nëse duhet ti flasin për pornografinë fëmijëve, në një kohë kur tekonologjia ka avanacuar dhe këto vido mund të shihen nga kushdo, qoftë ai dhe fëmijë. Një raport i fundit, nënvizon se: “Mësimi rreth pornografisë duhet të jetë i detyrueshëm për fëmijët e shkollës që janë 8 vjeç e lart”.

Hulumtimi i kryer nga Universiteti i Melburnit doli në përfundimin se ishte e rëndësishme për të mësuar fëmijët rreth rreziqeve të pornografisë, para se ata të jenë të ekspozuar ndaj tij diku tjetër. Sipas studiuesve, shumë fëmijë, në mënyrë të pashmangshme do të jetë i ekspozuar ndaj pornografisë në një mënyrë apo tjetër, e cila në raste ekstreme mund të shkaktojë sjellje abuzive.

“Mendoj se ne nuk kemi nevojë për të treguar imazhet, por unë mendoj se ne duhet të flasim për imazhet,” tha specialisti i edukimit seksual Maree Crabbe për “The Herald Sun”.

Studimi shqyrtoi episodet e sjelljes seksuale abuzive të kryera nga fëmijët e vegjël në bashkëmoshatarët e tyre. Nga kjo rezultoi se fëmijët që kanë abuzuar me të tjerët, ishin shpesh të ekspozuar ndaj pornografisë në moshë të re. “Pornografia luan një rol negativ në sjellje. Fëmijët që janë hasur me të, veprojnë ashtu siç kanë parë në kushërinjtë, mbesat apo motrat më të vogël”, është shprehur studiuesi Gemma McKibbin AAP.

Sipas tij, “leximi i pornografisë” në shkollën fillore mund të ndihmojë për të parandaluar një sjellje të tillë në të ardhmen. Ndërkohë ekspertët kanë shtuar se fëmijët nuk duhet të jenë të detyruar të shohin pornografi, por duhet të jenë të arsimuar në lidhje me të.

9 COMMENTS

Comments are closed.