Magjia e Kaosit ka lindur në vitet ’70, kur Peter J. Carroll filluar të përziejë elemente nga Golden Daën, nga Magjia Ceremoniale e Telemës, Taoizmit dhe Budizmit Tibetian në artikujt e tij për The Neë Equinox,, një revistë kushtuar magjisë.

Magjia Kaotike është zhvilluar paralelisht me sistemet të tjera moderne si Magick e Aleister Croëley, ëicca apo Neë Age.

Frymëzim i Peter J. Carroll për të bërë një sintezë te tillë të ishte vepër e një magjistari të errët dhe artistit të shekullit të njëzetë: Austin Osman Spare.

Spare ka zhvilluar atë që ai e quajti teknikë të “letrave të ndjeshme.” Peter J. Carroll ka riformuluar këtë teknikë dhe “letrat e ndjeshme” janë bërë “vula” tani si bazë e një sistemi për të gjeneruar rezultate përmes aplikimit të teknikave jo-dogmatike magjike.

Magjia Kaotike është një magji që kupton një njohje më të mire të ligjeve me të cilat ajo funksionon. Shkenca na lejon të njohim më mirë ligjet e universit ndërsa Magjia Kaotike nuk heziton t’i referohet fizikës kuantike për të provuar se ai është realitet i magjisë. Feja e vërtetë na jep kozmologjinë e vërtetë. Dhe magjia ka qenë gjithmonë praktikë e lidhur me këto ligje dhe kjo kozmologji, praktikë që ka pasur një përparësi mbi teorinë.

Parimi i parë i Magjisë Kaotike është se besimi është një mjet dhe jo një fund. Carroll thotë: “Të jesh magjistar do të thotë vetëm një gjë: pranimi i një besimi”.
“Të gjitha strukturat sociale nuk janë asgjë tjetër veçse rezultat i një procesi mendor”.

Kaosi është zbrazëtia ku të gjitha gjërat ekzistojnë dhe ku të gjitha gjërat janë të mundshme.

Kaotikët praktikojnë Magjinë kryesisht nëpërmjet gjendjes së ndryshuar të ndërgjegjes. Në shumicën e kohës, ritualet shkojnë nëpërmjet arritjes së një gjendje tjetër që quhet Gnosë…

Gjendja e gnosës është e ngjashme në shumë aspekte me momentin e orgazmës.

Kjo është një moment i ndërgjegjes absolute që është e nevojshme dhe që zhduket zakonisht brenda disa sekonda.

Ka mënyra të ndryshme për të arritur Gnosën, të cilat mund të klasifikohen si forma frenuese dhe ngacmuese si meditimi, këndimi, vallëzimi, përdorimi i drogës, dhimbja ose orgazma.

Magjia Kaotike mund të konsiderohet si një qasje psikologjike e ritualeve magjike.

Në thelb, Magjia Kaotike nuk është zbulimi i së vërtetës, apo komunikimit me Nënën Përëndeshë, apo komunikimi me demonët, por kapja e drejtpërdrejtë e kaosit aktual, fluksit kuantik të botës jo-njerëzore.
Magjia e Kaosit është terrorizëm magjik.

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 47986 more Info to that Topic: epavarura.com/e-dinit-se-cfare-eshte-magjia-e-kaosit/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you will find 6613 additional Information on that Topic: epavarura.com/e-dinit-se-cfare-eshte-magjia-e-kaosit/ […]

Comments are closed.