As nuk është e vërtetë që vodhi Mona Lizën: sipas historianëve, piktura ishte në Francë që nga viti 1517, ku e kishte sjellë vetë autori i saj. Më vonë piktura me shumë gjasaë u ble nga Mbreti Francesku I: Napoleoni, një i apasionuar i madh pas artit, në 1800 u mjaftua ta varë në dhomat e gruas së tij, Jozefinë, dhe më vonë Mona Liza u bë pjesë e koleksionit të përhershëm të Luvrit (që në atë kohë quhej Muzeu Napoleon). Historia e vjedhjes prej Napoleonit ndoshta rrjedh nga fakti që ushtarët e Napoleonit vërtetë vodhën disa vepra arti gjatë fushatës italiane. Por jo Mona Lizën.

14 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/e-grabiti-vertete-napoleon-bonaparti-mona-lizen/ […]

Comments are closed.