Autoritetet tajlandeze kanë mbetur të habitura kur kanë nxjerrë nga një varr i hershëm trupin e pajetë të një gruaje, lëkura e të cilës ishte thuajse e paprekur dhe akoma me tatuazhet mbi të.

Trupi u gjet gjatë gërmimeve arkeologjike në zonën antike Mukdahan, pranë kufirit me Laosin.

Lëkura është e mbuluar me tatuazhe tribale dhe autoritetet thonë se janë shenja të magjisë së zezë të antikitetit.

Ato thonë se shkrimet dhe figura e një tigri në lëkurë ka mbrojtur dekompozimin total të trupit. Studiuesit që po merren me rastin besojnë që personi ka vdekur nga apandesiti, ndërkohë që po përpiqen që të shpjegojnë se përse lëkura vetë nuk është dekompozuar. TCH

shtriga3 shtriga2

2 COMMENTS

Comments are closed.