Institudi Demokratik i Kosovës po mban konferencën “Rruga drejt marrëveshjes finale Kosovë-Serbi”, në një diskutim rreth së ardhmes së dialogut Kosovë-Serbi.
Në dy panele të diskutimit përfaqësues politikë, përfaqësues të shoqërisë civile dhe mediave po diskutojnë lidhur me kornizën e marrëveshjes eventuale në mes Kosovës dhe Serbisë si dhe përfshirjen e grave në proceset e paqebërjes.
Në njërin nga panelet është e pranishme edhe ish-kryenegociatorja e bisedimeve me Serbinë, Edita Tahiri, e cila tha se Serbia nuk ka pasur asnjëherë sovranitet në Kosovë.
“Dialogu nuk ka ndaluar për shkak të taksës, por se shteti i Kosovës isht në rrezik”.
Sipas saj Kosova dhe Serbia nuk janë “dy Gjermani”.
“Nëse Serbia nuk e njeh Kosovën në kufijtë ekzistues, pra shtet të pavarur, do të kemi edhe luftë”.k.kosova.
Shperndaje lajmin Edita Tahiri: Nëse Serbia s’e njeh Kosovën në kufijtë ekzistues mund të ketë luftë ne facebook, twiter, google+ etj.net.

1 COMMENT

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/edita-tahiri-nese-serbia-se-njeh-kosoven-ne-kufijte-ekzistues-mund-te-kete-lufte/ […]

Comments are closed.