Sipas një studimi, një gotë e vogël vere në ditë mund të rrisë rrezikun për zhvillimin e kancerit të lëkurës me 13%. Pirja e verës shoqërohet me nivele të larta melanome e cila çon në rrezik të madh.

Ata që pinin një gotë e gjysmë vere në ditë, i kishin më të larta nivelet e melanomës, gjë që çonte një zhvillimin e një sëmundjeje të rrallë lëkure.

Çdo vit, rreth 2500 njerëz në Angli vdesin nga melanoma malinje.

Ndërkohë që lidhja mes ekspozimit të shumtë në diell dhe lëkurës është e njohur, studimi më i ri sugjeron se vera e bardhë çon në kancer të lëkurës.

3 COMMENTS

Comments are closed.