Një kollë e vazhdueshme, një plagë që nuk shërohet, rënie e pashpjegueshme në peshë dhe ndryshime në fshikzën urinare.

Mund të duken si të parrezikshme, por ekspertët këshillojnë që këto shenja të mos neglizhohen, ashtu sikurse edhe 6 ndryshime të tjera kyçe në trupin e njeriut, pasi mund të jenë tregues se jeni prekur nga kanceri.

10 shenjat kryesore janë të rrënjosura në mendjen e mjekëve dhe ekspertëve në botë, por në Ditët Botërore të Kancerit, ekspertët i kujtojnë publikut që të mos i neglizhojnë këto lloj simptomash, pasi mund të shpëtojnë jetën e tyre.

Aktualisht, 8.2 milionë njerëz në botë vdesin çdo vit nga kanceri, 4.5 milionë meshkuj dhe 3.5 milionë femra.

Prej tyre, 4 milionë vdekje janë të parakohëshme, të moshës 30 deri në 69 – vjeç.

Në shumë raste, kapja në kohë e kancerit do të thotë shpëtim të jetës.

Një sondazh i realizuar nga “Cancer Research UK”, vitin e shkuar, zbuloi se gati gjysma e atyre që shfaqnin një prej simptomave të prekjes nga kanceri, nuk bënin vizitë te mjeku, pasi i konsideronin si “të parëndësishme”.

Ndër treguesit është rënia e pashpjegueshme në peshë, që mund të sugjerojë disa lloje formash të sëmundjes, përfshirë kancerin në mëlçi.

Dhimbja e pashpjegueshme dhe e vazhdueshme mund të tregojë se vuani nga kanceri në pankreas.

Më poshtë po ju sjellim 10 simptomat e njohura globalisht si tregues të kancerit. Ekspertët këshillojnë që, nëse ndonjë pjesëtar i familjes tuaj vuan nga një prej tyre, duhet menjëherë të lini një takim tek mjeku.

1 – Kollë e vazhdueshme, shenjë se mund të vuani nga kanceri në mushkëri.

2 – Ndryshimi i një nishani, simptomë që mund të tregojë kancer të lëkurës.

3 – Çrregullime në zorrë, shenjë për prekje nga kanceri në zorrë.

4 – Një plagë që nuk shërohet, që mund të jetë shenjë e disa lloje kanceri.

5 – Vështirësi e vazhdueshme në gëlltitje, shenjë se vuani në kanceri në ezofag.

6 – Rënie e pashpjegueshme në peshë, shenjë që tregon lloje të ndryshme kanceri.

7 – Ndryshime të vazhdueshme në fshikzë, shenjë për prekjen nga kanceri në fshikzë ose në prostatë.

8 – Një kokërr/gjendër e pashpjegueshme, që sugjeron disa lloje kanceri.

9 – Dhimbje e vazhdueshme dhe e pashpjegueshme, një tregues për disa lloje kanceri.

10 – Gjakderdhje e pashpjegueshme. Simptomë që sugjeron kancer në zorrë, qafë të mitrës etj.

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 3635 more Info on that Topic: epavarura.com/ekspertet-mos-neglizhoni-keto-10-shenja-qe-tregojne-kancer/ […]

Comments are closed.