Një ekip shkencëtarësh të Universitetit të Oxford-it, vërtetuan se vërtet dimensionet paralele ekzistojnë!

Vetë teoria, e ekzistencës së dimensioneve paralele, u shfaq në vitin 1950. Shkencëtari Hugh Everett, arriti në konkluzionin se në Univers çdo ngjarje e re, paraprakisht provokon ndjerën e tij. Sipas kësaj teorie, ka tendenca që numri i dimensioneve paralele te jetë i panumërt.

Pak vite më vonë, kjo teori u konsiderua si fantazi dhe e harruar! Por, në universitetin e Oxford-it, një grup shkencëtarësh arritën në konkluzionin se Hugh Everett, ndodhej në rrugë të drejtë.

Llogaritjet e posaçme të kryera specifikisht, tregojnë se struktura e sasive të dendura degëzohen, pasi rezultojnë nga ndarjet e universit në struktura paralele të vetvetes së tij, shpjegon natyra probabilistike e efekteve mekanike kuantike.

Pra, pretendojnë shkencëtarët se është e pashmangshme fakti që jetojmë vetëm në njërin nga dimensionet e pafundme paralele që ekzistojnë dhe jo vetëm në njërin, atë që njohim sot, ashtu siç e dimë.

Let’s block ads! (Why?)