Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka mbajtur një fjalim në hapjen e Panairit të katërt Ndërkombëtar të Librit, në qendrën e panaireve CNR në Stamboll.

“Me keqardhje dëshiroj të them se pavarësisht dhjetëra përpjekjeve të treguara, nuk kemi mundur të ngremë në nivelin që dëshirojmë normat e leximit të librit në vendin tonë. Nuk na ka hije që njerëzit tanë shpenzojnë 3-5 orë në ditë para televizorit dhe më shumë kohë përpara internetit kur koha për librin nuk arrin deri në 10 orë në vit. Norma e leximit të librit duhet të jetë në përputhje me këtë, për një vend i cili në vitin 2023 synon të përfshihet në mesin e 10 ekonomive të para botërore dhe i cili ka pretendime në shkallë globale dhe në rajon”, ka thënë ai.

Sipas tij, “me një mendje të marrë borxh e me punime të porositura nuk do të mund të arrijmë në ndonjë vend”. /AA

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/erdogani-shqetesuar-se-pse-turqit-nuk-po-lexojne-mendjet-qe-marrim-borxh-sarrijme-askund/ […]

Comments are closed.