Rrjeti social Facebook në koordinim me politikat e regjimit të Izraelit ka fshirë sot dhjetëra faqe interneti që kanë përkrahur rezistencën islamike palestineze Hamas.

Mes faqeve të fshira nga Facebook janë edhe disa që i përkasin Lëvizjes Botërore për Bojkotimin e Izraelit (BDS). Ky veprim erdhi pasi zyrtarët më të lartë të Facebook janë dakorduar të punojnë së bashku me qeverinë e Izraelit për të censuruar përmbajtjet që zyrtarët izraelitë i konsiderojnë të papërshtatshme. Facebook edhe zyrtarisht ka njoftuar rreth marrëveshjes për bashkëpunim, pas një takimi që është zhvilluar me ministrave të qeverisë izraelite dhe zyrtarëve të lartë të Facebook-ut.

Suksesi i BDS-së duket se ka prekur në nerv Izraelin, duke e detyruar kështu qeverinë të kalojë legjislacionin që lejon spiunimin dhe deportimin e aktivistëve të huaj që operojnë brenda Izraelit dhe Palestinës. Izraeli ka kërcënuar me jetë mbështetësit e BDS-së dhe ka lobuar për masa legjislative kundër BDS-së rreth botës. Dhe ata tani po kërkojnë kufizimin e suksesit të mëtejshëm të BDS-së, duke kontrolluar drejtpërdrejt përmbajtjen e përdoruesve të Facebook-ut./

16 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] There you will find 45484 additional Info to that Topic: epavarura.com/facebook-fshin-dhjetera-faqe-perkrahese-te-rezistences-palestineze/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: epavarura.com/facebook-fshin-dhjetera-faqe-perkrahese-te-rezistences-palestineze/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: epavarura.com/facebook-fshin-dhjetera-faqe-perkrahese-te-rezistences-palestineze/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you can find 97971 additional Information to that Topic: epavarura.com/facebook-fshin-dhjetera-faqe-perkrahese-te-rezistences-palestineze/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: epavarura.com/facebook-fshin-dhjetera-faqe-perkrahese-te-rezistences-palestineze/ […]

Comments are closed.