Studiuesit amerikanë bënë të ditur se kompania ‘Facebook’ po shet të dhënat personale të abonentëve kompanive të reklamave.

Studiuesit e Qendrës studimore amerikane “Republica”, njoftuan se kompania ‘Facebook’ ka ndërtuar një sektor special, ku akumulohen informatat private të abonentëve të “Facebook-ut” dhe më pas u shtien kompanive të reklamave. Në këtë sektor informatat sistemohen dhe klasifikohen me kujdes dhe më pas u ofrohen kompanive të sektorit të reklamimit të cilat në shumicën e rasteve abuzojnë me këto informacione. Edhe më parë ka pasur raporte në lidhje me bashkëpunimin e “Facebook” me shërbimet informative të SHBA dhe për dhënien e informacioneve personale të abonentëve të kësaj kompanie.

6 COMMENTS

Comments are closed.