Agjenti kryesor i FBI në Boston paralajmëroi dje kundër një qasje gjithë-përshirëse në lidhje me muslimanët, duke thënë se agjencia është e interesuar vetëm në kërcënimet specifike terroriste dhe të dyshuarit.

Agjenti special përgjegjës Harold Shaw, kur u pyet në Radio Boston Herald në lidhje me propozimin e republikanit, favoriti i dukshëm,  Donald Trump për të penguar përkohësisht të gjithë muslimanët të hyjnë në Shtetet e Bashkuara, tha: Unë do të vlerësojë se jo të gjithë muslimanët janë terroristë, as nuk duhet të  ngjyrosen ata individë me atë furçë të gjerë se ata janë terroristë.

Është mjaft interesant, në kuadër të FBI-së, ne nuk jemi përgjegjës vetëm për  një program prioritar këtu në hetimin e çështjeve për terrorizëm, ne jemi përgjegjës për të drejtat civile … të të gjithë individëve që janë këtu në Shtetet e Bashkuara.

Harold  Shaw gjithashtu hodhi poshtë idenë  e senatorit Ted Cruz të Texas-it të  SH.B.A. për mbikqyrjes në masë të qytetarëve muslimanë, pa pasur dijeni për një kërcënim të mundshëm.

Shaw ka shtuar se FBI nuk survejon xhamitë  apo ndonjë institucion tjetër fetarë, përndryshe FBI fokusuhet në personat e dyshuar që e kanë qëllim terroriste.

5 COMMENTS

Comments are closed.