Finlanda është bërë vendi i parë në Europë që paguan qytetarët e papunë me një pagë mujore, diku rreth 560 euro.

Ky është një eksperiment social unik ku shpresohet të shkurtohet burokracia e qeverisë, të reduktohet varfëria dhe të rritet punësimi.

Të gjithë ata persona të cilët nuk punojnë, nxiten nga shteti që të përpiqen të gjejnë një vend të ri ku të fitojnë të ardhurat e tyre. Përgjatë kësaj periudhe, është shteti që i financon, shkruan The Telegraph.

Eksperimenti është nisur në janar dhe deri tani kanë marë pjesë 2 mijë të papunë.

3 COMMENTS

Comments are closed.