Një djalë 7 muajsh nga Kentucky, SHBA, i cili peshon vetëm 1.3 kg, ka lindur me një formë të rrallë të sindromës së “dwarfism” (xhuxhave).

Duke qënë se vogëlushi Matthew Riddle III, i cili vuan nga mikrocephalik osteodisplastik primordial dwarfism tipi dy (MOPDII), vishet gjithmonë me rroba kukullash, shumë njerëz e ngatërrojnë për të porsalindur.

“Ata mendojnë se ai sapo ka lindur. Na pyesin “Ka pesë minuta që ka lindur? ose “Pse është kaq i vogël?”, u shpreh mamaja e tij, Jenevieve Cook për WLKY.

Matthew tanimë është në Kaliforni për t’ju nënshtruar një trajtimi për të parandaluar goditjet dhe sëmundja e arteries karotide në tru e njohur si “aneurysms”, probleme këto të lidhura me sindromën e tij.

39DC515200000578-3886524-image-a-98_1477804941696 39DDC85E00000578-3886524-The_family_said_after_receiving_Matthew_s_MOPDII_diagnosis_they_-m-95_1477804897141 39DDC85400000578-3886524-The_family_is_sharing_his_story_and_awareness_of_his_condition_w-a-97_1477804922856 39DC514D00000578-3886524-image-a-87_1477803505490 39DC53D900000578-3886524-image-a-90_1477804524756 39DDC85800000578-3886524-image-a-89_1477804508153 39DDC86500000578-3886524-image-a-88_1477804443904

2 COMMENTS

Comments are closed.