Pas sulmit japonez në Pearl Harbor, Gjermania ka ndjekur shembullin e tyre duke i shpallur luftë Amerikës. Deri më 11 dhjetor të vitit 1941, Gjermania naziste dhe Shtetet e Bashkuara teknikisht kanë qenë neutrale ndaj njëra-tjetrës, pavarësisht faktit se Lufta e Dytë Botërore po zhvillohej në gjithë Evropën, transmeton Telegrafi.

Por edhe para Pearl Harbor, Hitleri ishte i vetëdijshëm që nuk do të mund të shmang konfliktin me SHBA-të, duke pasur parasysh faktin se Shtetet e Bashkuara me gjithë zemër kanë mbështetur Mbretërinë e Bashkuar.

Ndërkaq vendimin për të hyrë në një luftë me Amerikën, Hitleri e kishte bërë publik gjatë fjalimit të tij në Reuchstag, apo ndryshe i njohur si parlamenti i Rajhut të Tretë. /

3 COMMENTS

Comments are closed.