Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli ka bërë të ditur nëpërmjet një statusi në facebook bëri se në Samitin e Uellsit, NATO vendosi të krijojë Task Forcën e Gatishmërisë Shumë të Lartë (The Very High Readiness Joint Task Force).

Kompania e I-rë e batalionit të 2-të të këmbësorisë (k1b2k) të FA-ve të Shqipërisë është pjesë e kësaj brigade shumëkombëshe që përbëhet nga rreth 5000 mijë trupa.

Nga vetë emri, detyra e kësaj brigade është të vihet në lëvizje në çdo kohë dhe kudo.

“Por kjo nuk bëhet me fjalë. Për këtë qëllim marrim pjesë në stërvitjen “Brilliant Jump 2016” në Poloni, përkrah aleatëve tanë britanikë, spanjollë dhe polakë”, shkruan Kodheli.

Sipas saj, Shqipëria është e gatshme të luftojë në rast se vendet e NATO-s do të jenë në rrezik nga Rusia.

ushtria (1)ushtria (2)ushtria (3)ushtria (4)ushtria (5)ushtria (6)ushtria (7)ushtria (8)ushtria (9)ushtria (10)ushtria (11)

5 COMMENTS

Comments are closed.