Ai njihet si “Porta e Ferrit” dhe ka një arsye të fortë për këtë.

“Chinokie Jigoku” ndodhet në qytetin Beppu në Japoni dhe është i rrethuar me mister prej dekadash.

Sipas gojëdhënave ky liqen i vogël me ngjyrë portokalli është një prej portave të Ferrit.

Të paktën kështu thonë gojëdhënat.

Liqeni ka këtë ngjyrë të veçantë për shkak të oksideve natyrore të hekurit që depozitohen aty.

Ai ka një temperaturë prej 78 gradësh celcius.

Deri para ca vitesh aty torturoheshin të burgosurit.

Madje thuhet edhe se janë zjer të gjallë disa prej tyre.

“Porta e Ferrit rruhet nga djajtë”, thonë vendasit.