Biologët të rëndësishëm vlerësojnë se gati gjysma e specieve të planetit mund të zhduken deri në fund të këtij shekulli, nëse nuk ndërmerret ndonjë veprim urgjent.

Një konferencë e rëndësishme që do të mbahet në Vatikan, do t’i bashkojë biologë, ekologë dhe ekonomistë e rëndësishëm si pjesë e një konferencë “Zhdukja Biologjike”, në përpjekje për ta ndalë zhdukjen masive të specieve, transmeton Express.

Ngjarja tri-ditore ka për qëllim që të gjejë zgjidhje për shpëtimin e shumëllojshmërisë së planetit.

“Fabrika jetësore e botës është duke na rrëshqitur nëpër gishta, në mungesë të kujdesit nga ana jonë,” thuhet në një broshurë të kësaj konference që do të fillojë më 27 shkurt.

The post Gati gjysma e specieve të planetit tonë mund të zhduken deri në fund të këtij shekulli appeared first on Kuriozitete.

3 COMMENTS