Genghis Khan lindi si biri i një kryetari të fuqishëm, por gjendja e tij ndryshoi kur babai u helmua nga një fis armik. Djali i ri dhe familja e tij u dëbuan nga shtëpia e tyre dhe u detyruan që të pastrojnë për të siguruar ushqimin, duke mbajtur frymën gjallë kryesisht me bimët dhe kufomat e kafshëve që gjenin në rrugë. Kur ishte 14 vjec, Genghis Khani gjeti një peshk dhe u kthye me të shpejtë në familje, por vëllai nga i ati, Behter, ia rrëmbeu nga duart dhe nuk pranoi ta ndajë me askënd tjetër. I tërbuar, Genghis Khani e përgjoi deri sa vëllai ishte vetëm, dhe e vrau me një shigjetë.

4 COMMENTS

Comments are closed.