Në rrjetin social Reddit është raportuar vdekja e Monica Petersen. Ajo kishte nisur të hetonte mbi Fondacionin Clinton dhe gjendej në Haiti në përpjekje për të gjetur lidhje mes këtij fondacioni dhe trafikut të qenieve njerëzore.

Pë parë ajo punonte në departamentin “Data & Research Task Force” të Këshillit të Trafikimit të Qënieve Njerëzore në Colorado.

Ajo i nisi hetimet nën dyshime për përfshirjen e fondacionit në trafikun e qenieve njerëzore pas disa indicieve që i dha një mik i saj në fillim të këtij viti.