Ish-gjenerali amerikan Welsey Clark, i ftuar në televizionin ndërkombëtar të CNN-it, ka treguar se ku kanë dështuar organizatorët e grusht shtetit.

Clark ka thënë se një nga gabimet e tyre ishte mos arrestimi fillestar i presidentit turk, Reccep Tayip Erdogan.

“Liderët e puçit bënë shumë gabime – mos arrestimi i Erdogan dhe bllokimi i tërësishëm i internetit ishin disa nga gabimet”, tha ai për CNN.

Generali Clark tha se tanimë puçistët do ta kenë shumë të vështirë, “pasi shumë njerëz kanë dëgjuar thirrjen e Erdogan për të protestuar në rrugë”.

Ai këto analiza i bëri në cilësinë e ekspertit të sigurisë dhe si ish-gjeneral i NATO-s.

4 COMMENTS

Comments are closed.