Një prej revistave amerikane njoftoi se GJND ka nisur hetimet rreth krimeve të luftës së Amerikës në Afganistan.

Revista Foreign Policy thotë se hetimet e GJND për krimet e luftës dhe rastit e shkeljes së të drejtave të njeriut nga ana e Amerikës në Afganistan nisën javën e kaluar. Fato Bensuda prokurori i lartë pranë GJND deklaroi se për disa javë janë kryer hetime mbi krimet që kanë kryer ushtarakët amerikanë, terroristët talebanë dhe militantët e varur nga qeveria e Afganistanit në këtë vend. Kjo është herë e parë që një organ ndërkombëtar heton dhe analizon krimet e forcave amerikane në Afganistan. Ndërkohë një delegacion amerikan kishte shkuar në Hagë për të analizuar përmasat e hetimeve nga gjykata e Hagës. Mirëpo në fund të hetimeve të kryera nga GJND mbi krimet e Amerikës në Afganistan, Uashingtoni është dënuar për këtë rast.

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: epavarura.com/gjnd-shpall-fajtore-ameriken-per-krimet-e-luftes-ne-afganistan/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 47912 additional Information to that Topic: epavarura.com/gjnd-shpall-fajtore-ameriken-per-krimet-e-luftes-ne-afganistan/ […]

Comments are closed.