Me varëse me rruaza shumëngjyrëshe, “kapele” me fruta dhe pllaka në gojë, këto janë gratë e fisit Etopian të njohura për stilin e tyre unik.

Imazhet mahnitëse të grave u shkrepën nga fotografi libanez Omar Reda, i cili udhëtoi në luginën Omo për tu takur me fiset e Hamar, Dssanech dhe Mursi.

Edhe pse pamja e tyre është mbreslënëse, veshjet e tyre tradicionale datojnë me epokoën e skllevërve, ku pllakat e vendosura në gojën e grave besohet se i bën ato më pak tërheqëse për pronarët e skllevërve.

4 COMMENTS

Comments are closed.