Loris El-Haxh, muslimane daneze ka marrë çmimin mësuesja më e mirë  në këtë vend evropian, në njohjen e përpjekjeve të saj për të ndihmuar refugjatët në shkollat fillore. Asaj i pëlqen për të zhvilluar dhe për të përmirësuar mësimin e saj në mënyrë që nxënësit  mund të mësojnë dhe të kuptojnë në mënyra të ndryshme.

Sipas gazetës, Loris El-Haxh u zgjodh në mesin e 430 mësimdhënësve në kategorinë e shkollave fillore.

Mësuesja muslimane, e cila është e mbuluar me shaminë islamike, është vet një refugjate  që erdhi në Danimarkë nga Libani në moshën 15 vjeçare.

Pasi erdhi në Danimarkë, ajo kujton qëllimin e saj që ajo kishte vendosur për veten për të mësuar 50 fjalë të reja çdo ditë. Katër muaj më vonë, ajo u regjistrua në klasën e 8-të të zakonshme daneze.

Njëzet e pesë vjet më vonë, ajo është duke punuar për të ndihmuar refugjatët, për të përvetësuar mësimin e gjuhës daneze në mënyrë të shpejtë, duke inkurajuar më shumë integrimin në vend.

Fjalori i tyre është shumë i kufizuar, tha El-Haxh për refugjatët  e rinj.  t

Si mësuese, unë duhet të ndihmojë për të zhvilluar këtë fjalor. Unë kam qenë edhe atje, kështu që unë e di se sa e vështirë është për të gjetur të gjitha këto kuptime, shtoi ajo.

Bidar, një refugjat 16-vjeçar, i cili u largua nga Siria një vit e gjysmë më parë, është një nga ata që El-Haxh po ndihmon.

Bidar ka përfunduar klasën e 9-të në Siri, para se ai dhe familja e tij ikin për në Danimarkë.

Kjo nuk është e vështirë vetëm për gjuhën, por të të gjitha mësimet, dhënies, tha ai.

Është e vështirë për mua për të shkuar në shkollë dhe të mësojnë diçka të re, por Loris El-Haxh gjithmonë ka thënë se në qoftë se ju thonë se është e vështirë, ju nuk mund të mësojnë atë, kurrë.

Për nxënësin e ri, që është dëshmitarë i luftës nuk ka qenë një detyrë e lehtë pa ndihmën mësueses El-Haxh.

Ajo na jep guximin kështu që mund të harrojmë të kaluarën se çfarë ka ndodhur,  tha Bidar.

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: epavarura.com/gruaja-muslimane-emerohet-musuesja-e-mire-ne-danimark/ […]

Comments are closed.